Foto: Emma Hammar
Fakta
Namn: SE RALLY CH SE VCh Nordic Paws Wolverine It Xtreme
Regnr: REGV1166/2016
Född: 2016-01-16
Kön: Hane
Färg: Trefärgad
Ägare: Sandra Eriksson
HD:  HD B – ED UA
Ögon:
Meriter: 1:a pris i Lydnadsklass 1 (vinst)
SE RALLY CH ( Svensk Rallylydnadschampion)
SE VCh (Svensk Viltspårschampion)
BPH med skott (Trygg med skott & glad i människor!)
| Stamtavla | Kullöversikt |

Många hundar har en tendens att leva upp till sina namn, vilket jag helt förträngde när jag döpte Wixit.
Att döpa honom efter djuret järv tillika Marvel karaktären med samma namn, för att sedan lägga på …It Xtreme. Ja, ibland undrar jag hur jag tänkte egentligen. Men jag ångrar mig inte för en sekund. Wixit lever verkligen upp till sitt namn och har verkligen det där lilla extra som jag letade efter, och ibland även mer.
Han är en väldigt social kille som dock har en ovana att tro att ”kärlek ska göra ont”, så myser gör man med skallbenet och då gärna även med full kraft. Han är totalt orädd samt besitter stora mängder mod, men avreagerar innan jag hinner blinka. Är en het kille som har väldigt mycket eye, tände direkt som 4 månaders valp. Pga avsaknad till möjlighet för regelbunden vallträning så har vi dock lagt vallningen lite på hyllan för stunden.
Vi har under hans första år främst tränat och tävlat rallylydnad för att jobba ihop oss som team, även för att få till så mycket bra tävlingserfarenheter som möjligt. Tävlingslydnaden har alltid legat på träningsagendan men tävlas där sparsamt. Träningsmässigt så är Wixit verkligen super att träna med. Aldrig en sur stund, arbetar gladeligen för både leksak och godis samt tackar aldrig nej till ett träningspass oavsett gren. Jag ser verkligen fram emot att få tillbringa många år med denna härliga kille, att få växa tillsammans samt prova nya saker och få nya lärdomar. Han är verkligen allt jag har letat efter, plus lite till. //Sandra