Vi är två kompisar som bor ute på Ingarö, Stockholm med vår flock.

Första gången vi kom i kontakt med rasen Alaskan Malamute var år 2008.
År 2009 flyttade vår första Alaskan Malamute in hos oss, Qilaq. Sedan dess har och har vi haft vi sex Alaskan Malamuter, fyra av dom kan ni läsa på deras egna sidor.
Vi tränar drag med släde, kickbike och fyrhjuling med våra Alaskan Malamuter.
» Vi vill få fram dragvilliga individer med gott temperament. Niqo, Peaq och Farqas är verkligen malamuter som passar och tilltalar oss. Det är mångsidiga hundar som tycker om människor, stora som små, är i daglig kontakt med fem andra hundar samt är med oss på jobbet (hunddagis) under dagarna, går bra på utställning och framförallt jobbar på riktigt fint i draget.

Vår första Border Collie, Diesel flyttade hem till oss år 2006. Diesel blev ingen vallande Border Collie utan vallningen började vi med under 2013 tillsammans med Vinna och Snooze. Vallning har vi verkligen fastnat för och tycker det är väldigt roligt. Förutom vallning så håller vi även på med tävlingslydnad och testar på andra sporter såsom agility.
» Vi vill få fram stabila individer som är sociala, framåt och fina vallhundar. Fly är en typisk Border Collie som tilltalar oss i vallningen och är något vi eftersträvar.

Vänliga hälsningar,
Pavlina Günther & Seykal Tas