Snooze

Snooze är en tik efter vår Fly’s dotter Squid (Emenems Lunachick) och Sarek.
Hon är en sån där hund som knappt äger ett koppel. En snabb och smidig tjej, en liten racervessla. Obrydd i miljöer, höga ljud osv.
I vallningen är hon stilfull, snabb och lydig men inte vek. Kan vara en handfull i början av träningssäsongerna.

Snooze fick träffa fåren första gången vid 12 veckors ålder och var väldigt intresserad redan från början. Hon är vår första egengodkända vallhund.
Det är mycket vi lärt oss under vår träningstid och vi båda debuterade i vallningen den 24 april 2015 i Lissma. Snooze blev godkänd vallhund vid 18 månaders ålder med dagens bästa hämt.
Snooze en hund som väljer att gå med djuren om hon får välja själv och slutar aldrig jobba. Väldigt lydig och lätt att samarbeta med när hon själv är nöjd med träningsmängden, hon kan vara en handfull i början av säsongerna, men aldrig dum.
Förutom vallningen så tränar vi tävlingslydnad, även här är Snooze väldigt snabb. Planen var att för länge sen tävla, men vallningen tog överhand och vi kom av oss lite, vilket har överlappats med att vi skaffade oss en egen fårbesättning där Snooze alltid varit förstahandsvalet för oss när vi ska flytta lamm mellan beten.
Snooze kommer under 2019 att börja lite med lydnaden igen, det blir spännande att se vart det tar oss!

Snooze är omtyckt av många och fick en roll i svenska filmen ”Lyckligare kan ingen vara” som hade premiär på biografen i december 2018.
För bilder och videos sök på hashtaggen #todayssnooze på instagram!

Vallreg
För att se videos på SnoozeKlicka här!