BlommaFilur

Detta är en drömkombiantion för oss. Filur är en hane på 10,5 år utan tidigare valpar.
Vi tror verkligen på detta och det var en självklarhet att själva spara valp, Filurs matte sparade en också en tik. Båda föräldrarna är enkla och lättsamma hundar både i vardagen och hos fåren.
Hur vi hittade Filur trots att han inte hade ”synts” i tävlingssammanhang på många år är för att vi länge själva velat ha en valp efter hans kullsyster och vår äldsta Fly.
Det var inte enkelt att hitta honom och därefter mycket nervöst över ögonlysning, parning osv. Han var trots allt 10,5 år utan tidigare valpar.

Vi sparade Bluebell, en tik som till vardags heter Fae (Fay).
Lilla Lily flyttade till pappa Filur och Primrose (Prim) flyttar till Stockholms innerstad till Emilie och Patrik och deras tollartik Tess där hon kommer tränas och tävlas i lydnad och agility, vallkurser är även bokat så det kommer bli en del av hennes liv.
Hanen Lilac kommer heta Birk till vardags och kommer bo hos Fanny och hennes andra Border Colliehane Rim, deras huvudsyssla blir lydnad men mer kommer det bli. Lotus har flyttat till en fårgård i Sorunda med över 50 tackor och en till Border Colliesläkting. Orchid kallas nu Phoenix flyttade till Anette Latynska och hennes andra Border Collie Nikita, han kommer syssla med lydnad och agility och även vallning.

Fler bilder finns i ett galleri här! ←