Isac har en ganska rolig historia bakom sig. Han var inte alls planerad och vi hade verkligen inte kollat på valpar utanför vår egen kennel.
Vi hade däremot tittat på en norsk hane åt Snooze, Isacs pappa Pico. En hane efter en gammal tävlingshund som heter Heide och Akersborg Rosi, halvsyster till Maico.

Hur vi hittade Pico var genom att vi en kväll hade väldigt tråkigt, skulle hitta något att titta på medan vi åt middag. Gick in på SVTplay och bläddrade runt alldeles för länge, tills vi hittade en norsk serie, ”Hur man tränar en vallhund” eller något sånt, 9 minuter kort program. Taget tänkte vi. I detta 2 år gamla klippet var Isacs pappa huvudperson. En sankningshund i norska fjällen. En hane som tävlat Nordiska mästerskapen i vallning. Man såg i klippet att han hade ”det”, en sån typ vi gillar. Han hade sålts till en annan gård och arbetade enbart som fårhund på gård nu, född 2007.
Vi planerade in att han skulle passa Snooze, tillsammans med ägaren, men sen finns det många OM och MEN med denna resa då också Snooze började löpa en månad tidigare än väntat. Resan dit skulle, hur vi än gjorde, ta mer än 2 dygn, tillsammans med plan av jobb och andra hundar skulle det bli värre än att arrangera fotbolls VM…

Då över till Isacs mammas sida. Vi skrev till Picos mattes svärdotter då vi hört att han strax innan parats med en tik i deras närhet. Isac är från Picos andra kull.
Vi frågade vem tiken var, sannolikheten att det skulle vara någon som verkligen intresserade oss var ju uppenbarligen inte jättestor, det finns många olika typer av Border Collies i Norge har vi märkt, både godkända och inte, hälsotestade och inte.
Tiken Pico hade parats med heter Disa.
Disa är en tik efter Seemework Love och Mirk, vilket är Fox halvfarbror. Vi blev glatt överraskade och ja, på den vägen är det…